Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Genesis 38: 1-30
Genesis 39: 1-23
Mattheüs 13: 36-58
Psalm 11: 1-7

– Voedsel voor uw Overdenking Dag 19 –

• Mattheüs 12: 46-50
• Mattheüs 7: 16-20
• Genesis 28: 6-9
• Hebreeën 12:16

In het leven is het erg belangrijk om de persoon te kennen die dicht bij u is voordat u zich aan die persoon toewijdt. Het is ook noodzakelijk om mensen aan te spreken voor wat ze zijn en niet wat we graag willen dat ze zijn.

De vele mislukkelingen die we in het leven zijn opgelopen, heeft te maken met de verkeerde personen die wij om ons heen hebben getolereerd. Met andere woorden wanneer we iemand zien die een dief is, is het duidelijk een dief. We moeten niet rekening houden met wie die persoon is. Het kan namelijk uw familielid, een kennis of een broeder zijn. Het is altijd verstandig om ze te adresseren voor wie ze zijn, zodat u niet verrast zult worden. We zouden moeten stoppen om een ​​dief een aardige gast te noemen als we weten dat de persoon steelt. Telkens als we hun acties om ons heen tolereren, gelovend dat ze op een dag zullen veranderen, bedriegen we onszelf en openen we ook onze geest, ziel en lichaam voor dezelfde geest waarmee de persoon een relatie heeft.

Onthoud dat het niet in het vermogen van een mens is om iemand te veranderen, alleen God kan dat doen. En terwijl u God erop vertrouwt dat ze zullen veranderen, maak niet de fout om ze anders te zien dan hoe ze zich voordoen. U kunt alleen een boom herkennen aan de vruchten die het produceert.

Om deze reden riep Jezus Christus Zijn volgelingen Zijn familie omdat ze gelijk waren of dezelfde geestverwanten hadden.

Esau werd achteloos genoemd omdat hij ervoor koos te trouwen met de verboden stam en ook omdat hij geen waarde hechte aan geestelijke zaken. Dat is de reden waarom de Bijbel zegt: “Jakob heb ik lief en Esau haat ik.” Dat betekende niet dat God Esau haatte, maar het betekende dat God Esau verwierp op basis van de keuze die Hij van te voren wist dat Esau zou maken. Dat was de reden waarom Esau achteloos werd genoemd. De schrijver van Hebreeën werd door de Heilige Geest geleid om Esau ‘achteloos’ te noemen, want dat was wie hij was en niet wat de schrijver wilde wat Esau graag zou willen zijn.

Geen verrassingen meer. Het wordt tijd dat we onze plaats innemen in het leven en onze omgeving en de mensen om ons heen beginnen te onderscheiden.

Denk er gewoon over na. Hoeveel mislukkelingen zouden we hebben kunnen voorkomen door dingen te adresseren voor wat ze zijn en niet voor wat we graag willen dat ze zijn?

Het is tijd om onze omgeving en de mensen om ons heen te onderscheiden.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en kom in actie!