Scroll Top

Vandaag lezen we:
Genesis 36: 1-43
Genesis 37: 1-36
Mattheüs  13: 18-35
Psalm 10: 12-18

-Voedsel voor uw Overdenking Dag 18-

• Mattheüs 10: 32-33
• Amos        3: 3
• Spreuken  6: 2

Het is heel moeilijk om met iemand te maken te hebben die weigert om met u samen te werken. Wanneer wat we zeggen niet overeenkomt met wat God zegt, hoeven we geen resultaten verwachten. Toen de Bijbel het had over het belijden van Jezus Christus, betekende het dat we overeenstemde met Hem, gebaseerd op wat Hij voor ons heeft gedaan.

Wanneer we overeenstemmen met Gods Woord en zeggen wat Hij zegt, vertrouwende dat Hij Zijn Woord uit zal voeren, is het hetzelfde als dat God Zelf spreekt. Jezus Christus die naar de hemel opsteeg, liet ons achter met Zijn Woord en de Heilige Geest om ons aan Zijn Woord te herinneren. Zodat we kunnen zeggen wat Hij heeft gezegd, vertrouwend op Hem om te doen wat Hij heeft beloofd.

Met andere woorden, voor ons om dezelfde uitstekende resultaten als Jezus te hebben, moeten we leren om het Woord van God ons dagelijkse gespreksstof te maken door het ofwel direct te citeren of te parafraseren.

Wanneer we tijd besteden aan het spreken van nutteloze woorden op basis van onze gevoelens of wat iemand zegt, hoeven we niet het Goddelijk soort resultaat te verwachten omdat God alleen onderworpen is aan Zijn uitspraak of Zijn woord.

Als we onze hedendaagse situatie willen veranderen in dit leven, moeten we leren om in praktijk te brengen dat we Gods Woord spreken. Door Zijn Woord was het dat de wereld werd gemaakt en alle dingen hier op aarde, onder en boven worden door Zijn Woord omhoog gehouden.

Waar we vandaag in het leven zijn, is gebaseerd op dat wat we  gisteren hebben gesproken. We moeten ook voorzichtig zijn als we spreken, omdat we onwetend misschien overeenstemmen met de duivel zonder het te weten. Het is geen excuus voor onwetendheid. Het wordt tijd dat we uitkijken met onze woorden.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en kom in actie