Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Deuteronomium 7-10
Lucas 11-12
Psalmen 42

-Voedsel tot overdenking dag 98-

• Leviticus 19:18
• Johannes 13: 34-35

Meestal vinden we het moeilijk om van mensen te houden die niet in onze categorie passen. De reden is dat we altijd willen dat mensen handelen en praten zoals wij om geaccepteerd te worden.

Als gelovigen in Christus moeten we mensen niet liefhebben omdat ze in onze lokale groep passen, maar we moeten van hen houden zoals Christus houdt van ons.

De Bijbel zegt: “U mag geen wraak nemen of een wrok koesteren tegen uw volksgenoten, maar u moet uw naaste liefhebben als uzelf. Ik ben de HEERE .” [Mat. 5: 43-46; Rom. 12:17, 19.] “Leviticus 19:18 HSV

In de oude testamenten moeten we onze naasten liefhebben als onszelf als een bevel; maar in de nieuwe testamenten moeten we liefhebben zoals Christus ons liefheeft, niet alleen als een bevel, maar vanuit onze vrije wil vanuit het hart en niet met ogendienst.

De vraag is: “Hoe en wanneer toonde hij Gods liefde aan ons?”

Antwoord: “God echter bevestigt Zijn liefde voor ons daarin dat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren.”
Romeinen 5:8 HSV

Zijn liefde voor ons leidde tot Zijn dood. Met andere woorden, als we moeten sterven voor het belang van het Evangelie zodat anderen het eeuwige leven kunnen ontvangen, het zij zo.

Dus houden van onze buren als onszelf heeft te maken met gewillig te zijn om alles op te offeren omwille van Christus, zodat uw naasten Gods liefde kunnen ervaren en ook tot de reddende kennis van Jezus Christus kunnen komen.

Onthoud dat de liefde zichzelf niet zoekt!!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar!!!!