Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Deuteronomium 1 & 2

-Voedsel tot overdenking Dag 94-

• Mattheüs 5: 43-44
• Marcus 11:25-26
• 2 Korinthiërs 10: 3- 6
• Filippenzen 3:13-14

We kunnen allemaal vergeven en ervoor kiezen om te vergeten. Wanneer God zegt dat we moeten vergeven, betekent dat niet dat Hij zich niet bewust is van het kwaad dat ons is aangedaan, maar Hij wil niet dat het kwaad over ons heerst.

Dat is waarom het Woord van God zegt:
“U hebt gehoord dat er gezegd is: “Heb uw naaste lief en haat uw vijanden;
[Lev. 19:18; Ps. 139: 21, 22.] Maar Ik zeg: houd ook van uw vijanden! En bid voor wie u vervolgen! [Spr. 25:21, 22.]”
Mattheüs 5:43‭-‬44 HTB

Wanneer we dit doen, is het een teken dat we van onszelf houden en bereid zijn om voorwaarts te gaan. We hoeven onszelf geen pijn te blijven doen door wrok te koesteren.

Bovendien, voordat we ooit de toekomst kunnen grijpen, die God voor ons heeft moeten we het verleden vergeten.

Dat is waarom het Woord ook zegt: “Wanneer je staat te bidden en je hebt iets tegen iemand, moet je het hem vergeven. Dan zal je hemelse Vader ook jou vergeven wat jij verkeerd hebt gedaan. Als je echter niet vergeeft, zal ook je Vader in de hemel jouw zonden niet vergeven.”
Marcus 11:25‭-‬26 HTB

Het is onmogelijk om van God te ontvangen met een onvergevensgezinde geest.

We moeten leren hoe te vergeten door constant en opzettelijk alles uit ons leven te bannen dat ons niet verwijst naar de toekomst die God met ons voor heeft. Het maakt niet uit of het onze eigen fouten zijn of wat mensen ons hebben aangedaan. We moeten elke gedachte en verbeelding gevangen nemen in gehoorzaamheid aan de stem (het Woord van God) van Christus.

“Nu is het waar dat ik maar een gewoon mens ben, maar ik ga niet op menselijke wijze te werk om de strijd te winnen. Ik strijd met Gods wapens, niet met menselijke, om elke tegenstand te breken. Met deze wapens zijn alle argumenten waarmee men zich tegen God verzet, te ontzenuwen, alle barrières tussen God en de mensen worden daardoor omvergehaald. Met deze wapens breek ik elke opstand van menselijk denken om die terug te brengen tot gehoorzaamheid aan Christus. Zodra blijkt dat u volledig gehoorzaamt, zal ik deze wapens gebruiken tegen elke ongehoorzaamheid van anderen.”
2 Korinthiërs 10:3‭-‬6 HTB

Dit is wat apostel Paulus in praktijk bracht en daarom zei hij: “Ik denk niet dat ik daarin al geslaagd ben, broeders en zusters, maar één ding weet ik zeker—en daarbij vergeet ik wat achter me ligt en strek ik mij uit naar wat voor mij ligt—ik snel recht op mijn doel af, ik wil de prijs behalen die in de hemel voor mij klaarligt-, nu God mij door Christus Jezus geroepen heeft.”
Filippenzen 3:13‭-‬14 HTB

Mijn belijdenis voor vandaag is: ik kies ervoor om vooruit te gaan en ik trek de grens naar mijn verleden in Jezus Naam.

Het is tijd om voorwaarts te gaan!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar!!!!