Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Numeri 32-33

-Voedsel tot overdenking Dag 92-

• Lucas 6: 46-49
• 1 Korinthiërs 3: 13-15

Het fundament waarop we iets bouwen, bepaalt hoe ver we komen in het leven.

“Hoe haalt u het in uw hoofd Mij Here te noemen? U doet niet eens wat Ik zeg. Ieder die naar Mij komt luisteren en doet wat Ik zeg, lijkt op een man die een huis bouwt en eerst diep graaft om de fundering op de rots te kunnen leggen. Als bij een overstroming golven tegen zijn huis beuken, blijft het staan, want het is degelijk gebouwd. Maar wie naar Mij luistert en niet doet wat Ik zeg, lijkt op een man die zijn huis zomaar op de grond neerzet, zonder een degelijke fundering te leggen. Als dat huis wordt getroffen door het woeste geweld van een overstroming, stort het onmiddellijk in. Er blijft niets anders van over dan een grote puinhoop.”
Lucas 6:46‭-‬49 HTB

We bouwen op Christus door daders te zijn van het Woord en niet alleen hoorders. De reden voor het constant in praktijk brengen van het Woord van God is omdat we gelijkvormig worden aan het beeld van Christus en in de dagen van tegenstand zal de Christus in ons opstaan ​​om de listen van satan omver te werpen omdat we in Hem staan.

Of we het nu leuk vinden of niet, we moeten allemaal door een aantal tegenslagen heen als test van waar we op hebben gebouwd.

“Het zal vanzelf blijken wat u hebt gedaan, want de grote dag van de Here komt met vuur. In het vuur blijft alleen over wat waardevol is, de rest verbrandt. Als u met vuurvast materiaal op de fundering hebt gebouwd, krijgt u loon. Als uw werk verbrandt, zult u verlies lijden. U zult zelf gered worden, maar dan wel door het vuur heen. [Job 23:10.] ”
1 Korinthiërs 3:13‭-‬15 HTB

Dit is de belangrijkste reden waarom we moeten bouwen op Christus Jezus, zodat onze arbeid niet tevergeefs zal zijn.

Onthoud in een wedstrijd waaraan iedereen meedoet, er slechts maar één de prijs wint. Dus ren om de prijs te winnen die onvergankelijk is, ongeacht hoe de wind of stormen waaien.

Laten we allemaal rennen, winnen en de onvernietigbare of onvergankelijke kroon ontvangen.

Ren om te winnen!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk en handel ernaar !!!!!