Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Openbaring 15-17

-Voedsel tot overdenking dag 342-

• Johannes 6:37-38
• Efeziërs 5:29-30
• 1 Korinthiërs 14:40

De Liefde is fatsoenlijk en attent. Meestal vinden we mensen niet leuk omdat ze niet zijn zoals ons in kleur, geslacht, lichaamstaal, karakter, culturele achtergrond of nationaliteit. Het is onze uniekheid die ons complementair maakt, niet wat wij gemeen hebben.

Het is onze uniekheid waardoor we op de regenboog lijken en kleurrijk lijken.

Een goed voorbeeld is uw eigen lichaamsdelen te bekijken. Ze lijken niet op elkaar, maar ze zijn allemaal erg bruikbaar. Hun unieke functie maakt ze complementair aan elkaar. Al onze lichaamsdelen vormen de schoonheid van ons lichaam.

Daarom zegt het Woord van God:
“Alles wat de Vader Mij geeft, zal tot Mij komen; en wie tot Mij komt, zal Ik beslist niet uitwerpen. Want Ik ben uit de hemel neergedaald, niet opdat Ik Mijn wil zou doen, maar de wil van Hem Die Mij gezonden heeft.”
Johannes 6:37‭-‬38 HSV

God zal Zijn eigen lichaam nooit verwerpen, maar Hij zal het dagelijks koesteren en voeden. Wij zijn Christus Zijn Lichaam en leden in het bijzonder. Het zou dwaas zijn dat God De Zijne zou haten.

“Want niemand heeft ooit zijn eigen vlees gehaat, maar hij voedt en koestert het, zoals ook de Heere de gemeente. Want wij zijn leden van Zijn lichaam, van Zijn vlees en van Zijn gebeente”.
Efeze 5:29‭-‬30 HSV

Een geweldig voorbeeld is misschien de grote teen. Als het niet goed gaat met de grote teen, zullen we ons best doen om het te laten genezen of te herstellen, want door de grote teen krijgt onze voet stabiliteit op de grond. Dus we gooien het niet weg omdat we de pijn voelen, maar we koesteren en voeden het zodat het op de juiste manier kan functioneren.

Daarom moeten we niet zoals iedereen zijn; maar leer om mensen te accepteren voor wie ze zijn en niet wat wij willen dat ze zijn. Help hen te functioneren om op de best mogelijke manier te functioneren zoals God ze gemaakt heeft om te functioneren.

Als we allemaal op elkaar lijken en dingen op dezelfde manier doen, hoe gaan we elkaar dan verfrissen of een zegen voor elkaar zijn. We zijn juist een zegen voor elkaar door ons uniekheid.

Daarom moeten we leren om liefdevol met elkaar om te gaan, fatsoenlijk en ordelijk. Dit is ook waar het Woord van God over heeft, wanneer het zegt: “laten alle dingen fatsoenlijk en ordelijk worden gedaan.”

“Alles wat gedaan wordt, moet fatsoenlijk en ordelijk gaan”.
1 Korinthiërs 14:40 HTB

Ons fatsoen zal mensen accepteren voor wie ze zijn en ze attent (of ordelijk) behandelen. Leer altijd fatsoenlijk en attent te zijn in de omgang met mensen. Dat is het karakter van Gods liefde.

Onthoud: de Liefde moet fatsoenlijk en ordelijk worden uitgedragen.

Wees beleefd en attent!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!