Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Psalmen 143-147

– Voedsel tot overdenking dag 326-

• 1 Petrus 1:13

Gewoonten worden gevormd als gevolg van uw verstand dat geprogrammeerd is om voortdurend te denken en te handelen in een bepaalde richting.

We moeten elke dag ons verstand erop zetten om net als Christus lief te hebben (Filippenzen 2: 5-9). Jezus Christus had Zijn verstand erop gezet om ons lief te hebben en voor ons te sterven. Wandelen in liefde is een daad van uw wil die onderworpen wordt aan die van God. Een van de dingen die u moet leren, is uw verstand erop te zetten om lief te hebben en uzelf daar volledig aan over te geven.

Dat is de reden waarom het Woord van God zegt:
“Gebruik dus uw verstand en wees nuchter. Kijk vol verwachting uit naar de dag waarop Jezus Christus terugkomt en God zijn genade aan u zal bewijzen”.
1 Petrus 1:13 HTB

Wandelen in liefde is een opzettelijke en doelgerichte daad, niet een emotionele daad. De reden is dat we allemaal kunnen liefhebben als we ons goed voelen en haten wanneer ons onrecht wordt aangedaan. Gods liefde echter is een stabiele factor en verandert niet omdat mensen veranderen. Daarom moeten we dagelijks ons verstand erop zetten in liefde te wandelen. Dit is een dagelijkse keuze.

Uw natuur is om lief te hebben en niet om te haten.

Onthoud: wandelen in de liefde is een handeling van uw wil, in samenwerking met de hulp van de Heilige Geest.

Breng uw natuur in praktijk! Want God is Liefde!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!!