Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
2 Kronieken 22-23

-Voedsel tot overdenking dag 236-

• 1 Johannes 2: 8-11
• Kolossenzen 1: 13-14

Het Woord van God laat ons weten dat we het licht van deze wereld zijn. Licht is er om de duisternis te verdrijven. Als een gelovige in Christus laten we ons licht schijnen door de liefde van God te praktiseren.

“Toch schrijf ik u een nieuw gebod, dat waar is in Hem en in u, want de duisternis gaat voorbij en het ware licht schijnt reeds. Wie zegt dat hij in het licht is en zijn broeder haat, die is tot nog toe in de duisternis. Wie zijn broeder liefheeft, blijft in het licht, en er is in hem niets dat anderen doet struikelen. Maar wie zijn broeder haat, is in de duisternis en wandelt in de duisternis, en weet niet waar hij heen gaat, omdat de duisternis zijn ogen verblind heeft.”
1 Johannes 2:8‭-‬11 HSV

Wanneer u wrok koestert tegen medegelovigen in Christus en u niet bereid bent om los te laten van wat zij u hebben aangedaan, dan bent u in gemeenschap met duisternis. Ik zeg niet dat u in duisternis bent, maar dat u gemeenschap hebt met iets waarvan u verlost bent.

Het woord van God zegt:
“Hij heeft ons getrokken uit de macht van de duisternis en overgezet in het Koninkrijk van de Zoon van Zijn liefde. In Hem hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de zonden.”
Kolossenzen 1:13‭-‬14 HSV

U bent verlost van duisternis naar het licht; dat is de reden waarom het stom zou zijn, dat u uzelf opnieuw jukt met het juk van slavernij. Wandelen in het licht van God is wandelen in liefde.

Bedenk: wandelen in Gods licht is functioneren in de liefde van God.

Laat uw licht schijnen door liefde.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!