Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Genesis 43: 1-34
Genesis 44: 1-34
Mattheüs 15: 10-39
Psalm 13: 1-6

– Voedsel voor uw Overdenking Dag 22 –

• Genesis 35: 3
• Mattheüs 24: 42-43

Soms kunnen we te druk bezig zijn met secundaire dingen in het leven en vergeten we het doel waarvoor we hier zijn. Als we blijven kijken naar onze dagelijkse activiteiten (werk, gezin, zakelijke deals, huishoudingen etc), kunnen we allemaal begrijpen waarom we ijver of enthousiasme missen en sommigen van ons zijn geestelijke luiaards en lauw geworden.

Zolang we niet bezig zijn met Gods doel voor ons leven, krijgt de vijand meer grond over ons; omdat we dan geestelijk passief zijn.

Jacob was zo druk bezig met het opbouwen van zijn persoonlijke, zakelijke en gezinsleven dat hij zelfs vergat dat hij een overeenkomst met God had toen hij het huis van zijn vader verliet. En als gevolg daarvan gingen hij en zijn familie andere goden aanbidden omdat ze nu in hun eigen kunnen begonnen te functioneren. Hij en zijn gezin kwamen zichzelf pas tegen toen ze op het punt stonden vernietigd te worden door hun vijanden. Het is jammer dat velen van ons alleen maar naar God gaan als er noodgevallen in ons leven opduiken.

De vijand houdt ervan wanneer we in sluimer zijn, omdat hij er dan van profiteert dat we niet alert zijn en valt ons aan wanneer we denken dat we op het hoogtepunt van ons leven zijn of wanneer het lijkt alsof alles goed met ons gaat.

Het is tijd om uit die sluimer op te staan en terug te keren naar de plaats van gebed omdat God ons zijn plannen wil vertellen en ons ook de verborgen plannen van de duisternis wil onthullen.

We hoeven ons niet te laten verrassen als we ervoor kiezen om terug te keren naar de plaats van heiliging (Bethel).

Laten we allemaal opstaan ​​en teruggaan naar onze Bethel, waar we vroeger God meer liefhadden dan enig ander iets in ons leven, en ervoor kiezen om onszelf te geven aan gebed en het bestuderen van ons Woord.

Het is geweldig om te leven en te weten dat we Gods doel voor ons leven vervullen en ook niet verrast te worden door de plannen van onze tegenstander.

Keer terug naar Bethel en geen verrassingen meer. God wil dat we geïnformeerd zijn en niet onwetend zijn.

Het is tijd om op te staan!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en kom in actie!!!!!