Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Psalmen 113

-Voedsel tot overdenking dag 197-

• 1 Korinthiërs 13: 1-7

“Als ik spreek met menselijke welbespraaktheid en engelachtige extase, maar niet liefheb,dan ben ik niets meer dan het kraken van een roestige poort. Als ik Gods Woord met kracht spreek, al zijn mysteries openbaar makend en alles duidelijk maakt als de dag, en als ik geloof had dat tegen een berg zegt: “Spring”, en het springt, maar niet liefheb, dan ben ik niets. Als ik alles wat ik bezit aan de armen geef en zelfs naar de brandstapel ga om als een martelaar verbrand te worden, maar niet liefheb, ben ik nergens gekomen. Dus, wat ik dan ook zeg, en wat ik dan ook geloof en wat ik dan ook doe, ik ben bankroet zonder de liefde. De Liefde geeft nooit op. De Liefde zorgt meer voor anderen dan voor zichzelf. De Liefde wil niet wat het niet heeft. De Liefde staat niet op, heeft geen gezwollen hoofd, dringt zichzelf niet op aan anderen, is niet altijd “ik eerst”, vliegt niet van het handvat, houdt geen score bij van de zonden van anderen, Viert de val van een ander niet , geniet van het opbloeien van de waarheid, zet alles op alles, vertrouwt God altijd, zoekt altijd het beste, kijkt nooit achterom, maar gaat door tot het einde. ”
1 Korinthiërs 13: 1-7

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!