Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
2 Koningen 15-16
Romeinen 8
Psalmen 104

-Voedsel tot overdenking dag 188-

• Mattheüs 20:28
• Mattheüs 6:21

“Waar uw schat is, dat is waar uw hart is.” Onze liefde voor God en mensen kan worden gemeten aan wat ons hart beheerst.

Het Woord van God zegt: “Liefde geeft de ander de voorkeur.” Wanneer uw leven zo bezig is met het vervullen van Gods koninkrijksmandaat (Lukas 4:18), zegt dat heel veel over uw hartgesteldheid. Echter wanneer u zo gedreven bent in het vervullen van uw eigen doelen, is dat een teken dat u zelfzuchtig bent.

Jezus Christus zei: “zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.”
Mattheüs 20:28 HSV

De bovenstaande tekst was een uitdrukking van wat in het hart van Christus was en Zijn liefde voor mensen. Hij was gericht op de mens en deed Gods wil in het leven van mensen; dat was Zijn obsessie. Hij maakte van Gods agenda Zijn prioriteit en door dat te doen, werd Hij vervuld.

De gesteldheid van Christus Zijn hart werd uitgedrukt door Zijn onbaatzuchtige manier van leven. Het ging nooit over Hem, maar over de mensen. In de mensen is waar Zijn schat is.

Het wordt tijd dat we onze hartgesteldheid onderzoeken als het gaat om wandelen in Gods liefde.

Denk eraan: uw liefde voor God en mensen wordt op de proef gesteld door de gesteldheid van uw hart.

“want waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn.”
Mattheüs 6:21 HSV

Test van het hart!!!!

Veel zegeningen in Jezus Naam!

Overdenk het en handel ernaar !!!!!