Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
1 koningen 15-16
Handelingen 23
Psalmen 90

-Voedsel tot overdenking dag 175-

• Genesis 39: 7-15
• Psalmen 139:21-22

Als Gods liefde u domineert, zal het ervoor zorgen dat u wegrent van de zonde. Een goed voorbeeld is Jozef: hij rende weg van de vrouw van Potifar.

“Op een dag was hij binnenshuis aan het werk—er was niemand in de buurt—toen zij weer bij hem kwam. Zij greep hem bij de mouw en eiste: ‘Ga met me naar bed!’ Hij rukte zich los, maar daarbij gleed zijn mantel af. Hij rende het huis uit en zij bleef achter met zijn mantel in haar handen. Toen begon ze te gillen. Tegen de mannen die op haar gegil afkwamen, schreeuwde ze: ‘Mijn man heeft die Hebreeuwse slaaf gekocht om ons te beledigen! Hij probeerde mij te verkrachten, maar toen ik begon te schreeuwen, sloeg hij op de vlucht. Kijk maar, hij heeft zijn mantel in de haast vergeten.”
Genesis 39:11‭-‬15 HTB

Jozef sliep niet met haar, niet omdat hij bang was om te zondigen, maar vanwege zijn liefde voor God.

Dat is de reden waarom David zei: “Zou ik niet haten, HEERE , wie U haten, walgen van wie tegen U opstaan? Ik haat hen met een volkomen haat, mijn eigen vijanden zijn het.”
Psalm 139:21‭-‬22 HSV

Wanneer u van God houdt, zult u automatisch haten wat Hij haat. Dit zou de enige reden moeten zijn waarom u wegblijft van zondigen.

Onthoud: God liefhebben is zonde haten of ervan wegrennen.

Ter wille van Liefde, ren weg van zonde!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!!