Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
2 Samuël 23-24

-Voedsel tot overdenking dag 166-

• Klaagliederen 3: 22-23

Gods Liefde is standvastig!

“Dankzij de goedheid van de Here zijn wij niet omgekomen. Hij blijft voor ons zorgen en zijn trouw is elke dag weer nieuw.”
Klaagliederen 3:22‭-‬23 HTB

Met andere woorden, Gods Liefde verandert niet vanwege de mening van mensen of als hun houding ten opzichte daarvan verandert.

Het woord “standvastig” betekent: trouw zijn aan iets of iemand, ongeacht de uitdagingen die worden tegenkomen. In feite ervaren we de grotere Liefde van God in onze zwakheden. Als we denken dat het voorbij is en alle hoop vervlogen, tilt God’s Liefde ons op en zet ons weer op onze benen om voorwaarts te gaan.

Weet u dat Gods Liefde in u standvastig is (Romeinen 5:5)?

We moeten geen mensen zijn die het opgeven, maar we moeten leren om Gods Beste in mensen te geloven, zelfs wanneer we het ergste van hen hebben gezien (1 Korinthiërs 13:7)

Het is vanwege Zijn standvastige liefde dat Paulus in zijn zwakheden kon roemen.

U kunt wandelen in de standvastigheid van Zijn liefde als u zich overgeeft aan de Heilige Geest Die in u woont. Overgave aan De Heilige Geest heeft te maken met het zijn van een dader van Gods Woord.

Het is altijd goed om te onthouden waar u was toen de liefde van God u vond. God’s Liefde heeft u in uw slechtste staat gelokaliseerd . Dat is het moment waarop Hij u met Zijn overvloedige Liefde heeft overgoten. Die liefde veranderde niet. Het is hetzelfde en consistent, hoewel het zo niet voelt voor uw vlees (Romeinen 5: 8).

Wij als gelovigen moeten standvastig zijn in onze liefde voor mensen, ongeacht hun houding.

Onthoud: De Liefde gelooft het beste en faalt nooit.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar!!!