Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Richteren 6-7

-Voedsel tot overdenking dag 128-

• 2 Korinthiërs 9: 11-13
• 1 Korinthiërs 9:27

Het is altijd makkelijker om te praten dan om te doen.
God heeft ons alles geschonken wat tot het leven en de godsvrucht behoort. Het is onze taak om voordeel uit te halen van wat we hebben en er iets mee te doen.

Dit gezegd hebbende, zou u moeten weten dat niet iedereen zal worden bewogen door wonderen of welbespraaktheid, maar iedereen onthoudt wel altijd degenen die hen met liefde hebben behandeld ongeacht hun omstandigheden.

Dit is de reden waarom in liefde wandelen geen optie is, maar het is een levensstijl. Erover praten is goed, maar praten zonder daden diskwalificeert u om uw beloning te kunnen ontvangen.

“Ja, Hij geeft zo veel dat u altijd veel kunt weggeven. En wanneer wij uw gift brengen aan hen die tekort hebben, zullen zij God danken en prijzen voor uw hulp. Door deze vrijgevigheid worden niet alleen gelovigen in nood geholpen, maar ontvangt ook God veel lof en eer. De gelovigen van Jeruzalem zullen niet alleen blij zijn dat u hen en anderen zo geweldig helpt, maar ook God de eer geven, omdat uw daden bewijzen dat het goede nieuws van Christus dit allemaal in u heeft bewerkt.”
2 Korinthiërs 9:11‭-‬13 HTB

De bovenstaande tekst spreekt over het geven vanuit een hart van dankbaarheid uit liefde aan de heiligen in nood. Maar wat zo ontroerend is, is dat zij hun liefde aan de arme heiligen uitdrukten met hun daden (2 Korinthiërs 9:13). Je kunt niet zeggen dat je van God houdt zonder de liefde ervan te demonstreren. Velen zullen schipbreuk lijden (hun beloning niet ontvangen) omdat ze niet in praktijk brengen wat zij beweren.

“Nee, ik hard mijn lichaam en dwing het te doen wat ik wil, anders zou het weleens kunnen gebeuren dat ik, na anderen voor de wedstrijd te hebben opgeroepen, zelf wordt gediskwalificeerd.”
1 Korinthiërs 9:27 HTB

Er is een beloning voor iedereen die Gods wet van liefde op elk aspect van het leven in praktijk brengt. Dat is de reden waarom het een gedisciplineerd en toegewijd persoon vergt om in liefde te blijven wandelen, ongeacht de beproevingen en verlokkingen van het vlees.

Onthoud dat in de liefde wandelen niet zomaar iets is dat we zeggen maar het is iets wat we doen.

Om deze reden zegt de Bijbel: “Als iemand zegt dat hij van God houdt, maar een hekel aan zijn broeder of zuster heeft, is hij een leugenaar. Als hij niet van de ander houdt die hij kan zien, hoe kan hij dan van God houden die hij nooit heeft gezien? God heeft duidelijk gezegd dat wij niet alleen van Hem moeten houden, maar ook van onze broeders en zusters.”
1 Johannes 4:20‭-‬21 HTB

Breng elke dag het wandelen in Gods liefde in praktijk.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!