Bijbelstudieplan 2020

Vandaag lezen we:
Romeinen 12-15
1 Korintiërs 1-2

– Voedsel tot overdenking 2020 Dag 196-

Tekst voor meditatie:
• 3 Johannes 1: 2

“Geliefde, ik wens dat het u in alles goed gaat en dat u gezond bent, zoals het uw ziel goed gaat.”
3 Johannes 1:2 HSV

Deze boodschap werd aan één persoon gegeven, zijn naam was Gaius. Hij ondersteunde de apostelen om het werk van de bediening te vergemakkelijken. Gaius was helemaal uitverkocht voor Jezus Christus. Zijn verstand was zo vernieuwd met Gods Woord op zo’n manier dat de apostel Johannes, geleid door De Geest, verhoging uitsprak door voorspoed over zijn leven te verklaren in drie dimensies: geestelijk, materieel en qua gezondheid.
God wil dat we verhoging op deze gebieden ervaren, maar we moeten eerst ons denken laten vernieuwen door Zijn Woord. Wanneer onze ziel geestelijk voorspoedig begint te worden zal dit ervoor zorgen dat onze natuurlijke promotie manifesteert.

Het is Gods wil om ons te verhogen, maar Zijn Koninkrijk zou onze prioriteit moeten zijn. Gaius maakte van Gods Koninkrijk zijn prioriteit en als gevolg daarvan was zijn promotie onvermijdelijk.

“Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden”.
Mattheüs 6:33 HSV

Veel mensen die teleurgesteld zijn in de kerk is omdat ze niet voorspoedig werden; hun ziel werd niet voorspoedig in geestelijke dingen. Bijvoorbeeld ze kwamen binnen met de verwachting dat ze in 3 maanden rijk zouden worden en wanneer hun verwachtingen niet werden waargemaakt, raakten ze teleurgesteld.

Maak eerst van Gods Koninkrijk uw prioriteit, dan komt er promotie.

Onthoud: promotie komt niet tot u door uw inspanningen, maar door Gods voorziening voor u in Jezus Naam.

Ik bid dat uw ziel voorspoedig is in geestelijke dingen.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!