Bijbelstudieplan 2020

Vandaag lezen we:
2 Korinthiërs 13
Galaten 1-2

-Voedsel tot overdenking 2020 dag 12-

• Romeinen 12:2
• Hebreeën 5:13-14

Er is een reden waarom uw verstand moet worden vernieuwd met Gods Woord:l; zodat u de leiding van de Heilige Geest moet leren kennen.

“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke en volmaakte wil van God is.”
Romeinen 12:2 HSV

In de natuurlijke wereld als een baby wordt geboren, duurt het een tijdje voordat de baby de stem van de ouders herkent en kent. Hetzelfde is ook zo in de geestelijke wereld. Wanneer u voor het eerst wedergeboren bent, kunt u misschien de stem van God niet herkennen als Hij tot u spreekt. Wanneer u de Heilige Geest ontvangt bij de nieuwe geboorte en gedoopt wordt met de Heilige Geest, begrijpt u misschien niet altijd wanneer de Geest Gods wil aan u openbaart. Maar terwijl Hij doorgaat met het openbaren van Gods wil en u leidt, terwijl u groeit in God, zult u deze stem in uw Geest gaan herkennen.

Daarom zegt het Woord van God:

“Ieder immers die van melk leeft, is onervaren in het woord van de gerechtigheid, want hij is een kind. Maar voor de volwassenen is er het vaste voedsel, voor hen die hun zintuigen door het gebruik ervan geoefend hebben om te kunnen onderscheiden tussen goed en kwaad.”
Hebreeën 5:13‭-‬14 HSV

De melk en het vaste voedsel zijn het geschreven woord van God. Het spreekt van simpele waarheid en diepere waarheid van Gods woord. Als u doorgaat in het geschreven Woord van God, zullen uw geestelijke zintuigen volwassen worden.

De Geest en het Woord stemmen overeen. Hoe meer van Gods Woord u domineert, hoe makkelijker het wordt om door de Geest te worden geleid.

Onthoud: geleid worden door de Geest is direct verbonden met uw geestelijk inzicht in Gods Woord.

Verlang ernaar om te groeien!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!!