Bent u dat zwarte schaap in de familie? Kijken mensen op u neer en denken ze dat er toch niks van u terecht komt?

Rachab was een prostituee in de stad van Jericho. Ze leefde afgezonderd van de maatschappij. Ze was alleen maar goed voor haar dienstverlening en niks meer. Maar God zag haar hart! God wist waarom zij in deze situatie zat en Hij gaf haar een mogelijkheid om eruit te komen! Jozua had spionnen gezonden om Jericho te verkennen om de stad in te nemen. Rachab hield de spionnen schuil (met kans voor eigen leven) omdat ze wist dat dit haar uitweg uit zou zijn!

“Ik wil u om één ding smeken: zweer mij bij de naam van uw God dat u bij de verovering van Jericho mij, mijn ouders en mijn broers en zusters met hun gezinnen in leven laat, omdat ik u heb geholpen.” Jozua 2:12-13

Rachab werd de deur voor haar familie! Ja, diezelfde Rachab die goed voor niks leek te zijn! Zó wilt God ook dat we de deur zijn voor onze familie. Misschien bent u niets in de ogen van uw familie maar u bent de deur van redding van uw gezin, familie en geslacht! Laten we onze familie uitbidden! God heeft u niet opgegeven en dat zou u ook niet moeten doen met uw familie.

Wist u dat Rachab in de bloedlijn van Jezus voorkomt? Zij is dus een voorouder van Jezus Christus zelf! Wauwww! Wat een promotie!!! God weet hoe Hij van niemand IEMAND moet maken zodat iedereen moet erkennen dat Hij alleen Heer is!