Scroll Top

Heeft u ooit voor iets gebeden en u weet zeker dat het Gods wil is voor uw leven maar het laat op zich wachten? Geduld is niet het vermogen om te kunnen wachten maar het vermogen om een goede houding te blijven hebben terwijl u wacht!
Eén van de dingen die wij moeten begrijpen is dat onze geloof altijd op de proef wordt gesteld. Jozef werd door God op de proef gesteld, totdat werkelijkheid werd wat God hem had gezegd (Psalmen 105:19 BB).

Als uw geloof beproeving doorstaat, kan uw geduld groeien. Als uw geduld dan volgroeid is, zult u zelf volgroeid zijn, alles aankunnen en een sterk en zuiver karakter hebben (Jakobus 1:3‭-‬4 HTB).

Is het leuk om te wachten? Het is niet leuk voor onze ziel maar in het wachten worden wel de motieven van ons hart blootgelegd. Het is belangrijk om te weten dat God naar ons hart kijkt terwijl de wereld juist de nadruk legt op uiterlijkheden.

Beoordeel een man niet op zijn uiterlijk of zijn lengte, want dit is niet de man die Ik bedoel. Ik beslis op andere gronden dan u! De mensen beoordelen iemand naar zijn uiterlijk, maar Ik kijk naar zijn gedachten en hoe hij innerlijk is.” 1 Samuël 16:7 HTB

Dank God altijd, wát er ook gebeurt. Want dat is wat God van jullie wil nu jullie bij Jezus Christus horen. Doof [het vuur van] de Heilige Geest [in jullie binnenste] niet uit. Schuif profetieën niet aan de kant. Ga bij alle dingen na of het klopt en bewaar dat wat goed was (1 Tessalonicenzen 5:18‭-‬21 BB).

Terwijl u wacht…  doe het met een glimlach vanuit het hart?