Gisteren had ik een rustdag. Pastor nam de lead en hij was vroeg op pad om verf en tapijt aan te schaffen voor het gebouw. De verfkleuren hadden we al besproken en over het tapijt zou hij mij nog “even” bellen. Ik riep hem nog na dat hij mij via een video oproep kon bellen zodat ik kon meekijken en daardoor makkelijker kon assisteren bij zijn keuze.

afbeelding 1Eerlijk gezegd kon ik nauwelijks de verschillende tinten rood onderscheiden op de telefooncamera. We waren op zoek naar een donker rood/bordeaux tapijt en toen ik meende deze te zien was het paars! Terwijl pastor vertelde hoe het tapijt heette, keek ik onderhand mee op de website van de winkel. Het zal u niet verbazen dat hij uiteraard een tapijt vond die niet op de website stond. De batterij van zijn mobiel was door al het bellen bijna leeg. Gelukkig is mijn man heel handig met foto’s maken dus dit is het geworden:afbeelding 2


De vergaderzaal valt de eer om als eerste te worden geverfd! De deuren en de kozijnen zijn netjes afgeplakt en de ‘mannen in witte pakken’ zijn er klaar voor! Pastor Charles is vrijwel onherkenbaar in zijn schilders tenue. Dat het schilderwerk nogal wat voeten in de aarde had, moge duidelijk zijn maar het resultaat is er ook naar! De vergaderzaal oogt gelijk een stuk frisser door de lichtere teint. Goed gedaan broeders! 

afbeelding 3
Terwijl de mannen boven bezig zijn, ben ik nieuwsgierig wat er in de rest van het gebouw zich afspeelt. Hierbij geef ik jullie alvast een sneak peek van de ontvangsthal en de kerkzaal. Ik heb begrepen dat de bouwlieden de badkamer en de toiletten hebben betegeld. Verder is een cementvloer voor het podium gelegd om de rest van de vloer van de kerkzaal door te kunnen trekken. We hopen dat de verbouwing snel af is. Wij willen uiteraard zo snel mogelijk de kerkzaal en de ontvangsthal zelf onder handen nemen!

Op het huurcontract staat nummer 85, op de verhuisbanner van de website en op de nieuwe flyers staat nummer 87 maar hoe zit het nou precies? Er is nog enige onduidelijkheid over de nummering van het nieuwe kerkgebouw. Maar het is eigenlijk heel simpel! De grootste kerkzaal met de grootste ingang is nummer 85. Op nummer 87 is een fiscaal kantoor gevestigd. Wij verhuizen naar het midden van het kerkgebouw en daar hoort nummer 86 bij. Ik heb onze kerkingang op de foto gemarkeerd zodat u niet hoeft te zoeken. Let u alstublieft niet op het bordje bij onze ingang dat nummer 85 aangeeft. Volgt u het nog? Mooi!

Afbeelding 4

Wat ook mooi is, is dat we eindelijk de sleutels hebben gekregen tot het gebouw. Dit betekent dat we niet meer hoeven te werken conform de bouwtijden aangezien we nu zelf toegang hebben tot het gebouw. We zijn wel afhankelijk van de afronding van de verbouwing zodat wij zelf verder kunnen gaan. Maar tot nu toe loopt alles volgens planning dus de prognose ziet er goed uit!

Hierbij nog een foto van de sleutels… uhmm… staat er nou echt nummer 87?

Afbeelding 5

Als het goed is dan gaat de schilder vandaag van start. De bovenverdieping wordt verder geschilderd… het kantoor van pastor is nu aan de beurt! De wanden naast de trap en de hal vragen ook om een nieuw likje verf. Er is genoeg werk aan de winkel! Wel fijn dat er steeds meer mensen hulp aanbieden en de weg naar de nieuwe kerk weten te vinden! Ik ga kijken wat ik zelf kan doen in mijn Vaders Huis.

“Ik wil liever staan aan de drempel van het huis van mijn God dan verblijven in de tenten der goddeloosheid” Psalm 84:11