Scroll Top

Mijn rijbewijs was gisteren verlopen en nu mocht ik niet meer auto rijden? Eerst deed ik er nog een beetje laconiek over. Het is toch fijn om rondgereden te worden! De waarheid ligt toch anders wanneer je als een verzopen kat aankomt op de plaats van bestemming vanwege je eigen laksheid en de auto wel tot je beschikking stond maar je het simpelweg niet mocht gebruiken.

Er is voor alle dingen een moment en voor alle dingen onder de hemel is er een tijd.” Prediker 3:1‬ ‭BB‬‬

Een half jaar geleden werd ik door middel van een brief van de RDW erop gewezen dat ik mijn rijbewijs moest verlengen. “Ach ik heb nog wel even de tijd… ik doe het wel later… het is pas over 6 maanden!” Zaterdag viel er een brief op de mat: RDW deed via een tweede brief nogmaals de mededeling dat mijn rijbewijs binnen een paar dagen zou verlopen. “Ja, lekker dan! Het is nu weekend, ik kan het nu niet meer verlengen!”
Maar wie zijn fout is het nou eigenlijk? Die van mij natuurlijk! De RDW verleende mij nog netjes een dienst om mij er wederom op te wijzen dat ik actie moest ondernemen. Ik heb uiteindelijk een spoedaanvraag moeten doen met hogere ONNODIGE (!) kosten om de volgende dag mijn rijbewijs op te kunnen halen!
Zomaar heb ik het dubbele betaald! Het kost je altijd iets als je (waarschuwing)signalen aan de kant schuift! Je hebt alleen maar jezelf ermee als ik ernaar had geluisterd dan was ik een stuk verstandiger geweest (Spreuken 15:32)! Zo zie je maar dat je van alles van plan kan zijn, maar het is alsnog De Here Die bepaalt hoe gebeurtenissen verlopen (Spreuken‬ ‭16:1‬).
Alles staat of valt met planning oftewel voorbereiding! Wat je vandaag op de planning heb staan, doe het!

Schep niet aldoor op over wat je morgen gaat doen. Want je weet niet wat er zal gebeuren.” Spreuken 27:1‬ ‭BB‬‬