We staan aan de vooravond van Kerst. Iedereen is er maar druk mee. Als het niet is dat u alles keurig wilt afronden op het werk dan zijn er vast wel andere zaken die per sé af moeten voor het einde van het jaar. De nieuwjaar resoluties vliegen je om de oren! Waarom is de wisseling naar een nieuw jaar opeens dè reden om echt te veranderen? Als er één ding is wat ik heb geleerd is dat verandering niet in eigen kracht lukt. Het is alleen God die mensen en zaken permanent kan veranderen!

Ik ben in staat alles te doen door Christus, die mij daarvoor de kracht geeft.” Filippenzen 4:13 HTB

In deze 40 dagen vasten ben ik mij meer dan ooit bewust dat je met veel dingen van God bezig kan zijn maar niet met Hem Zelf. Terwijl ik mij futloos voelde, vroeg ik De Heilige Geest om mij te bekrachtigen om onze slaapkamer onder handen te nemen. Voor een geruime tijd keek ik er tegenop. Niet dat de kamer vies of rommelig was maar er moest gewoon een frisse wind doorheen!

– Ontwaak, noordenwind, en kom, zuidenwind, doorwaai mijn hof, opdat zijn balsemgeuren stromen!” Hooglied 4:16A NBG51

Met keiharde worship muziek op de achtergrond begon ik langzaam maar zeker mijn kamer aan te pakken! Het deed me zo denken aan dit vasten! Je weet dat het moet gebeuren maar je weet nooit wat je aantreft 🙂 Maar het was niet alleen vervelend hoor… ik kwam namelijk ook nog spullen en kleding tegen dat ik vergeten was dat ik ze had! Schoonmaken is niet bepaald mijn favoriete bezigheid, het uitsorteren van alle dingen kostte tijd maar de ruimte en overzicht in mijn kamer maakte het meer dan waard!

Daarom geven wij het niet op. Hoewel ons lichaam zwakker wordt, wordt onze innerlijke kracht met de dag groter. Onze moeilijkheden en pijn zijn uiteindelijk niet zo groot en zullen ook niet zo lang duren. Maar het gevolg ervan is dat wij voor altijd in Gods heerlijke nabijheid zullen leven. Dus kijken wij niet naar wat zich voor onze ogen afspeelt, maar wij kijken uit naar wat wij nu nog niet zien. Alle zichtbare dingen zijn tijdelijk, maar de dingen die nu nog niet zichtbaar zijn, zullen eeuwig blijven.” 2 Corinthiërs 4:16‭-‬18 HTB

Drie volle zakken kleding kon ik wegdragen. Deels zomerkleding en deels kleding die ik niet meer draag of ooit zal dragen.  Waarom kleding houden als je iemand anders ermee kan zegenen? Je gebruikt het toch niet dan ben je blijkbaar ook niet degene voor wie het is bestemd! Laten we daarom alles uit ons leven wegdoen wat onze omgang met God in de weg staat, en alles waarin we God ongehoorzaam zijn (Hebreeën 12:1 BB).

Tijdens het uitkammen van mijn kamer stuitte ik op kaarten en brieven met Bijbelteksten, profetische woorden en/of bemoedigingen. Ik was enorm geraakt door Gods liefde door de woorden heen. De Heilige Geest bracht in herinnering alles wat God tot me had gezegd (Johannes 14:26)! Ik heb gelijk een collage ervan gemaakt voor mijn kastdeuren en spiegel. De gebedshoek is ook meteen uitgebreid met reminders van Gods Woord. Door namelijk te blijven kijken naar het Woord van God begint pas verandering!

Want als u alleen maar luistert en niets doet, lijkt u op iemand die in de spiegel heeft gekeken en meteen daarna weer vergeten is hoe hij er uitziet. Maar als u zich blijft verdiepen in Gods wet die vrijheid brengt, en die niet alleen goed onthoudt maar er ook naar leeft, dan zal God u zegenen in alles wat u doet.” Jacobus 1:23‭-‬25 HTB