Gisteren was ik de hele tijd bezig met mijn blog maar op de één of andere manier kwam het niet uit de verf. Ik heb het toen maar losgelaten. En hoewel het verleidelijk was om toch maar wat te posten, heb ik besloten het niet te doen. Alles is geoorloofd, maar niet alles is nuttig. Alles is geoorloofd, maar niet alles bouwt op (1 Korinthiërs 10:23 NBG51). Ik ben me ervan bewust dat men naar de blog uitkijkt echter ik ben mij er meer bewust van dat God elk woord weegt dat ik gebruik.

Maar Ik zeg u dat de mensen van elk nutteloos woord dat zij zullen spreken, rekenschap moeten geven op de dag van het oordeel. Want op grond van uw woorden zult u rechtvaardig verklaard worden, en op grond van uw woorden zult u veroordeeld worden.” Matteüs 12:36‭-‬37 HSV
God heeft mij dit platform gegeven om Hem te reflecteren en niet om indruk te maken op mensen. Iedereen heeft een invloedsfeer: familie, vrienden, kennissen maar denk ook aan uw collega’s of cliënten. Laat daarom uw licht voor alle mensen schijnen. Als zij dan de goede dingen zien die u doet, zullen zij uw hemelse Vader eren (Mattheüs 5:16 HTB). God wilt dat u Hem vertegenwoordigt op de juiste manier èn Hij kijkt daarbij vooral naar uw motieven. Zorg ervoor dat niemand iets slechts van jullie kan zeggen. Wees echte kinderen van God op wie niets valt aan te merken. Want dan zullen jullie als stralende sterren zijn, die opvallen tussen de slechte en ongehoorzame mensen van deze tijd(Filippenzen 2:5 BB).
Maar de Here zei tegen hem: ‘Beoordeel een man niet op zijn uiterlijk of zijn lengte, want dit is niet de man die Ik bedoel. Ik beslis op andere gronden dan u! De mensen beoordelen iemand naar zijn uiterlijk, maar Ik kijk naar zijn gedachten en hoe hij innerlijk is.’
1 Samuël 16:7 HTB
In de wereld zijn we geconditioneerd om te kijken naar uiterlijke zaken zoals ‘succes’, status en bezittingen. Echter uw succes als Christen is dat u de hemel haalt en dat uw leven een impact heeft op deze wereld waardoor u zielen kunt meenemen naar de hemel! In de hemel zullen uw status en bezittingen er niet toe doen want die kunt u niet meenemen! Daarom is het zo belangrijk dat u weet waar uw prioriteiten liggen!
Wilt God dan dat we helemaal niet ‘succesvol’ zijn volgens wereldse maatstaven? Volstrekt niet! Jezus is een vloek geworden aan het kruis zodat u gezegend kunt zijn (Galaten 3:13-14). Verwerf wijsheid en verwerf inzicht bij al wat u bezit (Spreuken 4:7 NBG51). Geef het Koninkrijk van God en het doen van zijn wil de hoogste plaats in uw leven. Al het andere zal u dan geschonken worden (Mattheüs 6:33 HTB). Kortom maak indruk op God 🙂