Je kan merken dat het de laatste maand is van het jaar. Iedereen is bezig met de voorbereiding op de feestdagen, de goede voornemens vliegen je weer om de oren en de kids zijn levende stuiterballen geworden! Er is vast wel iemand die gaat afvallen of de sportschool gaat sponseren volgend jaar. De meeste mensen maken de balans op van 2017. Wat heb ik bereikt? Ben ik momenteel waar ik wil zijn? Wat ging goed? Wat kan beter? En wat is niet meer voor herhaling vatbaar? Kortom de druk om mee te veranderen met de verandering van het jaar neemt alleen maar toe…

Er is niks meer frustrerend om jezelf proberen te veranderen om “erbij te horen”. Waarom zou je dat eigenlijk doen? Maar jij bent helemaal anders: jij hebt Christus leren kennen (Efeziërs 4:20)! Dus weg met die onzekerheid, angst en vergelijkingsdrang in de Naam van Jezus! Want God heeft onze nieren gevormd. Hij heeft ons in de schoot van onze moeder geweven (Psalmen 139:13). Dus je wilt me zeggen dat God zoveel tijd heeft gespendeerd om een misbaksel te maken? Dacht het NIET!
Als jullie hetzelfde zouden zijn als de mensen die niet in Mij geloven, zouden ze van jullie houden. Want dan zouden jullie op hen lijken. Maar omdat Ik jullie heb geroepen, zijn jullie anders dan zij. Daarom haten ze jullie.” Johannes 15:19 BB
Het verschil tussen ons en wereldse mensen is echt iets geestelijks. Het heeft helemaal niks te maken met uiterlijkheden! Waarom dan zoveel moeite doen om erbij te horen? God heeft je juist gemaakt om op te vallen en anders te zijn voor Hem! Jullie zijn het zout voor de wereld. Maar als het zout niet meer zout is, waarmee kun je het dan nog zout maken? Het is nergens meer voor te gebruiken. Je kan het alleen nog maar weggooien. Het wordt vertrapt door de mensen. Jullie zijn het licht voor de wereld. Een stad die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. En als je een olielamp aansteekt, zet je er daarna geen emmer overheen. Nee, je zet hem hoog neer, zodat iedereen in huis licht heeft. Laat op dezelfde manier jullie licht schijnen voor de mensen. Laat hun de goede dingen zien die jullie doen. Dan zullen ze jullie hemelse Vader ervoor prijzen (Mattheüs 5:13‭-‬16 BB).
Gelukkig zijn de mensen met een zuiver hart, want zij zullen God zien.” Mattheüs 5:8 HTB
God heeft blijkbaar een hele andere definitie van wat belangrijk is. Ik kan wel mijn best doen om er op en top uit te zien van buiten maar met een mooi lichaam en een verrot hart kom ik niet de hemel binnen! Dit is geen vrijbrief om maar achteloos met je lichaam om te gaan. Of weet jullie niet dat jullie lichaam een tempel is van de Heilige Geest? Van de Geest die God jullie heeft gegeven en die nu in jullie woont? Jullie zijn niet van jezelf (1 Corinthiërs 6:19 HTB)! Genade is namelijk gegeven om geen misbruik ervan te maken maar voor een hogere kwalitatieve standaard van leven (dezelfde als die van God). Gods genade is ons meer dan genoeg omdat Zijn kracht pas helemaal zichtbaar wordt als jij zelf zwak bent (2 Corinthiërs 12:9). Dus wanneer je jezelf overgeeft aan De Heilige Geest Die jou graag wilt helpen om dit goddelijk leven te leiden dan kan je echt jezelf zijn in God!