Vang voor ons de vossen, de kleine vossen die de wijngaarden te gronde richten, nu onze wijngaarden bloeien.” Hooglied 2:15 HSV

Meestal zijn er veel kleine vossen in ons leven die ons makkelijk laten struikelen of de beweging van De Heilige Geest in ons leven hinderen. Soms zijn we ons hier zelfs niet eens bewust van zonder openbaring van de Heilige Geest. Wanneer wij onze intimiteit met Jezus Christus verhogen is het de taak van De Heere Jezus Christus door de eeuwige Geest van God om deze kleine vossen te vangen, die onze wijngaard te gronde richten. De meeste crisis waar we onszelf in bevinden begint meestal met iets kleins dat was toegelaten of iets wat we hebben gedaan waar we geen aandacht aan hebben geschonken, of waar we onwetend in waren.

Doorgrond mij, o God, en ken mijn hart, beproef mij en ken mijn gedachten. Zie of er bij mij een schadelijke weg is en leid mij op de eeuwige weg.” Psalm 139:23-24 HSV

Wanneer we intiem zijn met Jezus Christus, is Zijn zoeklicht daar om die kleine vossen bloot te stellen die de vijand gebruikt om ons leven te gronde te richten en helpt Hij ons door De Heilige Geest om ze te verwijderen. Bijvoorbeeld slechte gewoonten als: teveel televisie kijken of, overmatig eten of, teveel praten, of roddelen en ga zo maar door en nog veel meer dingen die onopgemerkt zijn ons leven.

Laten we samen bidden:

Hemelse Vader ik dank U voor Uw woord. Help mij door Uw Geest om die kleine vossen te vangen die mijn leven proberen te gronde richten in Jezus Christus Zijn machtige Naam. Amen.