We zitten nu net op de helft van de 30 dagen vasten. En alles komt aan het licht en wordt omgespit in mijn leven! Ik heb het dan niet over de harde lockdown in Nederland. Ik heb het over dingen waar ik op word gewezen: karaktereigenschappen en gewoonten die God geen eer brengen?

Ik ging naar het huis van de pottenbakker. Hij was bezig iets op de draaischijf te maken. Maar de pot op de draaischijf mislukte. Daarom begon hij overnieuw. Hij maakte met dezelfde klei een andere pot, waar hij wel tevreden over was.” Jeremia ‭18:3-4‬ ‭BB‬‬

Het vasten is natuurlijk ook bedoeld dat je jezelf op de operatietafel legt van de Heilige Geest? En de manier hoe ik mezelf daarin tegen kom? Soms komen er dingen naar boven van mijn karakter die echt lelijk zijn, je kan best wel moe van jezelf worden zeg maar! Maar gelukkig is De Here ons aan het kneden? Hij was niet tevreden hoe we werden gevormd… en Hij grijpt dan in! En vormt ons naar een meesterstuk waar Hij wèl content over is!

Als Hij ons bestraft, is dat op het moment zelf niet fijn, maar pijnlijk. Maar uiteindelijk levert het iets goeds op. Want als we aan de opvoeding van onze Vader gehoorzaam zijn, zal Hij blij met ons zijn. Wees dus flink en pak jezelf aan.” Hebreeën ‭12:11-12‬ ‭BB‬‬

God wilt verandering maar onze eigen zin gaat recht in tegen de wil van God. Hij onderwerpt zich niet aan Gods wet en kan dat ook niet. Mensen die alleen maar hun eigen zin doen, kunnen God dan ook niet tevreden stellen (Romeinen‬ ‭8:7-8‬ ‭HTB‬‬).

Wie heeft het niet eens in eigen kracht geprobeerd om te veranderen?? Je kan zó je best doen om te veranderen maar permanente verandering kan God alleen maar door je heen doen! Ik heb het er niet over dat je het maar een dagen volhoudt en vervolgens weer terug bij af bent! Been there??‍♀️ Ik werd daar zo moedeloos van… totdat God mij openbaarde dat ik moet doorzetten en volharden ondanks dat ik weer dezelfde “fout” beging! Ik begreep hier helemaal niks van??‍♀️God zei zolang je ertegen vecht is het nog niet afgelopen! Geef niet op! Weiger als een verliezer uit de strijd te komen! Ga vooruit en vecht agressief ertegen in de Naam van Jezus en je zal overwinning zien! Winners never quit and quitters never win!

Maar in alle moeilijkheden zijn we meer dan overwinnaars, dankzij Hem die van ons houdt.” Romeinen‬ ‭8:37‬ ‭BB‬‬

En dat is ook mijn getuigenis elke keer geweest… dus ook in alles waar ik doorheen ga, moet ik mezelf eraan herinneren:

Ik kan alle dingen aan, dankzij Christus die mij kracht geeft (FiIlippenzen ‭4:13‬ ‭BB‬‬). God maakt mij alleen maar sterker door de ontstane situaties in mijn leven!

Meer dan een menselijke verzoeking is u niet overkomen. En God is getrouw: Hij zal niet toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven om die te kunnen doorstaan.” 1 Korinthe‬ ‭10:13‬ ‭HSV‬‬