Scroll Top

Maandag is de dag dat ik thuis werk. Of ik echt aan mijn werk toekom dat laten we maar even in het midden?. Ik vond mezelf in de keuken de afwas te doen. Ik had nog zó tegen de kinderen gezegd dat iedereen zijn eigen gebruikte spullen moest afwassen. Toch had ik de neiging om het te fiksen. Die neiging heb ik trouwens wel vaker?! Maar zo leren mijn kinderen het natuurlijk ook nooit…
Ik weet zeker dat God dat ook vaak bij mij heeft gedacht. Het is niet dat Hij het niet wilt fiksen maar ik moet gewoon groeien en eerlijk gezegd zijn die momenten gewoon vreselijk! Persoonlijker kan het op dat moment niet worden! De confrontatie tussen mijn vlees en geest is simpelweg heftig maar wel noodzakelijk!

Elke tak aan Mij waar geen vruchten aan groeien, haalt Hij weg. Elke tak waar wel vruchten aan groeien, snoeit Hij. [ Hij maakt hem schoon van alles wat daar niet mag groeien. ] Zo gaan er nog meer vruchten aan die tak groeien.” Johannes‬ ‭15:2‬ ‭BB‬‬

God maakt mij duidelijk schoon van alles wat daar niet mag groeien?En er komt me toch een partijtje troep uit? Groeipijnen maken je nederig. Het zorgt ervoor dat je jezelf helemaal afhankelijk opstelt naar God en laat dat nou net de plek zijn waar je gezond groeit.

Het werkelijke offer waarop U wacht, is een aan U overgegeven geest van iemand die weet dat hij niet zonder U kan, En een hart dat geheel en al weet dat U de enige bent die helpen kan. Zulke mensen stuurt U nooit weg, mijn God.” ‭‭Psalmen‬ ‭51:19‬ ‭HTB‬‬

Een van de dingen die ik ben gaan begrijpen is dat groei onvermijdelijk is bij Jezus. Het hoort nou eenmaal bij het proces. Je zou je eigenlijk zorgen moeten maken op het moment dat je niet wordt gesnoeid!

Jullie zijn vergeten dat God jullie als zonen en dochters toespreekt en aanmoedigt. Hij heeft gezegd: “Mijn zoon, doe er iets mee als de Heer je opvoedt en je bestraft. Verlies er niet de moed door. Want Hij doet dat omdat Hij van je houdt en omdat je zijn kind bent geworden.” God behandelt jullie dus als zijn kinderen. En elk kind wordt toch door zijn vader opgevoed en bestraft? Als je niet [ door Hem ] opgevoed en bestraft wordt, ben je kennelijk niet zíjn kind, maar het kind van iemand anders. Bovendien: we hebben óók gehoorzaamd aan de opvoeding van onze aardse vaders. En we hadden respect voor hen. Dan moeten we toch nog veel méér gehoorzamen aan de opvoeding van de Vader van onze geest? Want dan zullen we leven. Want onze aardse vaders hebben ons een aantal jaren zo goed mogelijk opgevoed. Maar onze hemelse Vader weet wat wérkelijk goed voor ons is. Hij voedt ons op met de bedoeling dat we net zo volmaakt zullen worden als Hij. Als Hij ons bestraft, is dat op het moment zelf niet fijn, maar pijnlijk. Maar uiteindelijk levert het iets goeds op. Want als we aan de opvoeding van onze Vader gehoorzaam zijn, zal Hij blij met ons zijn. Wees dus flink en pak jezelf aan.” Hebreeën‬ ‭12:5-12‬ ‭BB‬‬