Scroll Top

Als God met ons aan de slag gaat dan is Hij niet geïnteresseerd in de oppervlakte, maar juist in elk detail van ons leven. Het is de verfijning waar heel veel tijd in gaat zitten. God Zijn maatstaven zijn zó anders dan die van ons.

Beoordeel een man niet op zijn uiterlijk of zijn lengte, want dit is niet de man die Ik bedoel. Ik beslis op andere gronden dan u! De mensen beoordelen iemand naar zijn uiterlijk, maar Ik kijk naar zijn gedachten en hoe hij innerlijk is.’ 1 Samuël 16:7

1


En zoals in elk proces, dienen bepaalde onderdelen herhaald te worden voor het beste resultaat. Gisteren was het niet anders in Gods Huis. Op de bovenverdieping moest er nog een extra verflaag op de ramen, deuren en kozijnen worden aangebracht. Er waren nog een paar oneffenheden op de muren, die op het eerste oog niet te zien waren, dus die zijn nu weggewerkt.

 

2
De vergaderzaal kon worden schoongemaakt en opgeruimd. Het kostte nogal veel tijd om al de plakband te verwijderen. De plakband was namelijk verkleefd met de verf, waardoor het heel secuur verwijderd diende te worden anders ging de verf mee. Dus met een beitel gingen ze heel voorzichtig te werk om het plakband los te wikken. Hetzelfde geldt voor de kozijnen, waar het lak hier en daar helaas wel mee was gegaan met de plakband. De zusters waren er de hele dag wel zoet mee. Het vergt nogal geduld en vastberadenheid om tot een goed resultaat te komen!

In het proces wordt je uit je comfort zones geschopt, dat is onvermijdelijk! Niets groeit namelijk in comfortabele zones. We worden getraind om flexibel te zijn, maar wat we vaak vergeten is om ook van de reis met God te genieten! Saai is het in ieder geval niet…3Zr. Leila laat hier zien dat je niet in problemen moet denken, maar in oplossingen! Ze heeft haar eigen werkkleding gemaakt van vuilniszakken. Er komen nog ongekende talenten naar boven op deze manier. Ze doet niet onder voor de mannen als het aankomt op schilderen!

4

Er heerst een rust, eensgezindheid en vreugde in het Huis van God. Een ieder die ik heb gesproken, vindt het fijn om er te werken, maar vooral ook om daar aanwezig te zijn. Het schilderen gaat ongestaag door! We zijn goed op weg 🙂5God is de Alpha en de Omega. Dat betekent dat Hij al het einde weet vanaf het begin! Het is vaak het middenstuk waar wij ons druk beginnen te maken…

“Daarbij moeten wij blijven kijken naar Jezus, die ons de weg wijst. Hij is het doel van ons geloof.” Hebreeën 12:2