Zij bedekt alle dingen, zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen.” 1 Korinthiërs 13:7 HSV

Ware Liefde gelooft het beste van iedereen, ongeacht het verkeerde dat ze hebben gedaan of de misdaad die zij hebben gepleegd.

Als de ware liefde van God het beste in elk persoon gelooft, betekent dit dat Gods plan ten goede is, en niet ten slechte, om elk persoon hoop en een geweldige toekomst te geven.

God Almachtig wil dat we op dagelijkse basis Zijn beste geloven in mensen, ongeacht van wat zij ons of hun karakter hebben aangedaan. Wanneer we geloven dat Gods beste door Zijn liefde voor ons, ons op dagelijkse basis verandert en ons leven dagelijks mooier maakt, dan kunnen we ook geloven dat Zijn beste door Zijn liefde onze tegenstanders ook kan veranderen en ook hun leven mooier kan maken.

Onthoudt Hij, God Almachtig, wil ons gebruiken om Zijn beste te tonen aan anderen. De liefde die het beste in mensen gelooft, maakt mensen die voorheen van geen nut waren voor God van veel nuttig gebruik in Zijn Koninkrijk.

Ik doe een beroep op u ten behoeve van mijn zoon, die ik heb voortgebracht toe ik in boeien geslagen was, namelijk Onesimus. Hij was voorheen voor u van geen nut, maar nu is hij voor u en voor mij van veel nut. Ik heb hem teruggestuurd.” Filemon 1:10-11 HSV

Onesimus was een bekeerling die had gestolen van de kerkgelden. Maar toen het beste van Gods liefde hem weer terugvond door apostel Paulus veranderde hij van een niet van nut zijnde dienstknecht naar iemand van veel nut naar de mensen die hij ooit had beledigd. Lees a.u.b. Filemon 1:9-21

Geloof vandaag Gods beste voor uw tegenstanders en vraag Gods beste om hen te lokaliseren in Jezus Christus machtige Naam.

Laten we samen bidden:

Hemelse Vader, ik dank U voor Uw Woord. Ik geloof dat Uw beste aan het werk is in het leven van mijn tegenstanders in Jezus Christus machtige Naam. Amen.