De keuken is zo goed als af! Als het goed is moet de het gasfornuis met de kookplaat vandaag worden geleverd. Diacones Susan is blij met haar keuken. Ook al is ze als enige vrouw aanwezig dat mag de pret niet drukken! Ze maakt háár keuken schoon. De mannen werken ondertussen hard door om de kerk verder in orde te maken. De kerkzaal ziet er in ieder geval adembenemend en sereen uit! Het harde werken brengt vrucht voort! 🙂PhotoGrid_1427951143367_resized

Ondanks dat Pastor de hele dag bezig is geweest met werkzaamheden in het kerkgebouw, steekt hij zijn eerste preek met vuur af. Wat een geweldige Bijbelstudie was het gisteren! Gevuld met Gods Geest en bemoedigd in mijn ziel zijn wij gisteren allemaal naar huis gegaan!

De prediking ging over: Bid ertegen! Het was een voorzetting van de serie waar wij momenteel mee bezig zijn: Geestelijke Oorlogsvoering.

PhotoGrid_1427951496249_resized

De geestelijke instructies waren dat we moeten bidden met Psalm 121:4 en Jesaja 27: 1-3. Spreek het dagelijks uit dat “de Bewaarder van Israël niet sluimert noch slaapt!” En bind en bestraf elke slangachtige (Leviatan) geest op elk gebied van uw leven in Jezus Naam!

Wat mij echt raakte is dat we vaak niet beseffen wat of wie goed voor ons is. Als we meer zelfonderzoek zouden doen en ons overgeven aan God hierin, zal elke Jonas in onze leven zich moeten openbaren. We moeten God durven te vragen wat of wie een belemmering is in ons leven. Vele van ons hebben geen ‘real talk’ met onze Hemelse Vader. We zijn niet direct genoeg en draaien maar om de hete brei heen: “Snijd alles wat niet van U is van mij af Here, in Jezus Naam!”

PhotoGrid_1427951798115_resized

In Johannes 15 staat geschreven dat als we meer vrucht willen dragen dat De Here ons zal snoeien. Maar laten we dit wel toe? Zijn we zelf een belemmering? Willen we wel echt vooruit?

“As a man thinks in his hart, so is he”