Scroll Top

Dit vasten maakt toch wat los! Als je nog steeds chagrijnig bent omdat je niet tot 15:00 kunt eten nou dan heb je echt de plank misgeslagen. Het station dat ik niet kan eten was eigenlijk nooit de issue. Geconfronteerd worden met jezelf: je zwaktes, je onvolkomenheden en je nalatigheid ja dat is waar de uitdaging ligt natuurlijk! Nu dat we zo onze laatste etappe van het vasten ingaan… houd vol!

De afgelopen dagen dacht ik het wel goed vol te houden. Ik had het maar druk met kantoorafspraken. De gemeente groeit namelijk en met de oogst komt er ook meer werk bij. Ik ben deze week ook begonnen met vloggen en dat was eigenlijk helemaal niet zo makkelijk als ik dacht. In het begin ben je enthousiast en wil je alles filmen en vertellen maar wanneer je het continue moet doen dan is de lol er gauw af. Daarom was het bloggen deze week erbij ingeschoten en daar baalde ik enorm van.
Ik wil alles perfect doen voor God maar in eigen kracht dingen doen gaat natuurlijk niet lukken. We kunnen net als Martha bezig zijn met dingen van De Heer maar niet bezig zijn met God Zelf! Maria zat aan de voeten van Jezus. Doen wij dat ook? Tanken wij dagelijks bij zodat we geestelijk niet leeg raken? Mijn liefde voor God heeft niets te maken met perfecte werken maar het werkelijke offer waarop Hij wacht, is een aan Hem overgegeven geest die weet dat hij niet zonder Hem kan. Een hart dat geheel en al weet dat God de enige is die helpen kan. Zulke mensen stuurt Hij nooit weg (Psalmen 51:19 HTB).
Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven; neemt mijn juk op u en leert van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart, en gij zult rust vinden voor uw zielen; want mijn juk is zacht en mijn last is licht.” Mattheüs 11:28‭-‬30 NBG51
Dit vasten is om ons te bekrachtigen om alle zegeningen te kunnen behouden die aan ons zijn gegeven. Uiteraard gaan de zegeningen gepaard met meer verantwoordelijkheid en werk. Hoe ga je het vol kunnen houden als je niet vol bent van Gods Geest? God wilt dat we dichter naar Hem toe trekken in relatie en dat we ons (meer) overgeven in diepe aanbidding aan Hem.
Geef al uw zorgen en problemen over aan God, want Hij houdt van u en zorgt voor u.” 1 Petrus 5:7 HTB
Als je God niet betrekt in je zaken en Hem op de hoogte stelt, Hem niet zoekt voor Zijn Raad, je niet laat toerusten en gewoon maar leeft hoe het je zelf wilt dan hoe kan God dan voor je zorgen? Zijn we geduldig om te wachten totdat Hij met ons praat in gebed? Het is noodzakelijk om jezelf dagelijks op te laden in Zijn tegenwoordigheid! Een relatie is niet alleen maar een eenrichtingsverkeer van informatie. Laten we de hoogste prioriteit van maken om altijd aan Zijn Boezem te blijven liggen zodat we Zijn Hartslag kunnen verstaan. Ga dichter naar God toe, dan komt God dichter bij jou… laat jouw hart zuiver voor God zijn (Jakobus 4:8 HTB).
maar de ure komt en is nu, dat de waarachtige aanbidders de Vader aanbidden zullen in geest en in waarheid; want de Vader zoekt zulke aanbidders. “Johannes 4:23 NBG51